Bestel nu je tickets aan het early bird tarief en krijg 2 euro korting! Bestel ze hier.

15 september 2019, Antwerpen

De Photo Inspiration Day is een dag vol fotografie, waarbij de nadruk ligt op het opdoen van praktijkkennis

Je leert er in woord en daad van ervaren fotografen, die hun kennis delen in workshops en lezingen. Je komt daarnaast alles te weten over de mogelijkheden van de nieuwste camera’s en apparatuur die je bovendien direct zelf kunt proberen.

Timing

15 september 2019

09.00 – 17.00

Locatie

BluePoint Antwerpen

Filip Williotstraat 9, Berchem

Exposanten

Meer dan 15 exposanten zullen je op het event voorzien van productadvies. Zij geven je de mogelijkheid nieuwe toestellen te testen en geven je tips voor het maken van betere foto’s.

Sprekers

Meer dan 15 sprekers zullen je in verschillende sessies te woord staan. Van interessante lezingen en inspiratiesessies tot uitgebreide workshops: alles om van jou een betere fotograaf te maken.

Onze sprekers

Meer sprekers worden zo snel mogelijk bekend gemaakt

team-image

Lieve Blancquaert

Documentairefotograaf

team-image

Carl De Keyzer

Documentairefotograaf

team-image

Piet Van den Eynde

Fotograaf & Adobe Lightroom Expert

team-image

Max Pinckers

Documentairefotograaf

team-image

Willem Wernsen

Straatfotograaf

team-image

Bert Stephani

Portretfotograaf

team-image

Lukas De Groodt

Landschaps- en travelfotograaf

Wat vind je op de Photo Inspiration Day?

Alles om van jou een betere fotograaf te maken

Inspiratie

Gedurende de hele dag zijn er diverse inspiratiesessies en lezingen te volgen. De onderwerpen en het programma van de lezingen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Tests

De Photo Inspiration Day draait om het opdoen van praktijkkennis rond fotografie. Kennis is belangrijk, maar goede apparatuur is misschien wel net zo belangrijk. Daarom krijg je exclusief de mogelijkheid om de nieuwste apparatuur (camera’s, lenzen, …) van de exposanten te testen.  Zo word je écht een fotografie-expert!

Workshops

Er worden zowel in de voormiddag als in de namiddag workshops georganiseerd. Tijdens deze workshops leren experts je de mooiste foto’s te maken.

Op deze gebieden kan jij een betere fotograaf worden

Natuur

De schoonheid van een landschap vastleggen is meer dan je camera richten op een mooi gebied. Op Photo Inspiration Day leer je over de juiste camera-instellingen voor de juiste situaties. En wanneer gebruik je een statief of komt een filter van pas?

Portretten

De manier waarop je een model benadert maakt het verschil bij portretfotografie. En hoe zit het met het licht; welke delen belicht je op welke manier? Wat zijn de verschillen tussen continu licht en flitslicht?

Macro

Van bloemen tot insecten, ook dichtbij huis zijn veel interessante onderwerpen te fotografen. Maar hoe fotografeer je kleine onderwerpen? En welke objectieven en andere apparatuur kun je daarvoor het best inzetten?

Straatfotografie

Straatfotografie is hot. Het straatbeeld met zijn gebouwen vastleggen is één ding, maar als je mensen in het publieke domein wilt fotograferen moet je vaak toch een drempel over. Op Photo Inspiration Days vertellen we je de do’s-and-don’ts van het fotograferen op straat.

Koop hieronder jouw tickets

Geniet nu van de super early bird tarieven*

*Met een ticket heb je toegang tot de beursvloer, lezingen en workshops. Voor bepaalde workshops zijn extra tickets vereist. Deze tickets worden verkocht zodra de agenda compleet is.

Inhoud lezingen

Er worden zo snel mogelijk meer lezingen bekend gemaakt

team-image

Circle of Life

Met Birth Day, Wedding Day en Last Days toonde Lieve Blancquaert dat de grote momenten in het leven – geboorte, liefde en dood – universeel zijn en toch altijd uniek. Voor deze aangrijpende reportages reisde ze de wereld rond en was ze op verschillende oorden getuige van hoe kinderen worden verwelkomd, hoe mensen liefhebben en hoe we afscheid nemen. In Circle of Life vertelt ze hoe ze die ontmoetingen bij belangrijke momenten in een mensenleven persoonlijk heeft ervaren.

team-image

Red Ink

Max Pinckers maakte Red Ink onder strenge supervisie van het Noord-Koreaanse regime. Hij wist dat zijn foto’s nooit een licht zouden kunnen werpen op wat er zich afspeelt achter de façades van het regime. In plaats daarvan besloot hij een spelletje met de waarnemende krachten van de waarnemer te spelen. Op Photo Inspiration Day vertelt hij hoe de serie tot stand kwam op een moment dat de spanningen in het land hoog opliepen.

team-image

De straat is overal

Voor Willem Wernsen is de straat en het sociaal weefsel in de huizen rond die straat al veertig jaar zijn werkterrein en de mens zijn fotografisch studieobject. Hij vangt de condition humaine in vierkant zwart-wit zoals weinig anderen. Dat resulteerde al in vijf fotoboeken. Aan de hand van een selectie foto’s uit zijn archief en recent werk illustreert Willem zijn werkwijze en geeft hij tips die je kan toepassen in je eigen fotografie.

team-image

25 jaar Magnum in 50 beelden

Carl De Keyzer brengt ons een ‘best of’ overzicht van zijn evolutie als freelance fotograaf doorheen zijn 40-jarige carrière, waarvan 25 jaar als full member bij Magnum. In die periode realiseerde hij 18 grootschalige boekprojecten, vaak rond een permanente dreiging van verval en de impact van macht op het dagelijks leven. Carl selecteerde 10 covers van boeken en deelt de verhalen achter telkens 5 sterke beelden uit het respectievelijke project.

team-image

Wie van de drie?

In deze lezing vergelijkt fotograaf en beeldbewerker Piet Van den Eynde drie van de belangrijkste raw-converters die ook een catalogus-functie hebben: Lightroom Classic, Capture One en Luminar 3. Welk programma is voor welk type fotograaf geschikt?

team-image

Break the rules

Gedurende lange tijd was Bert Stephani een fulltime commerciële en redactionele fotograaf. Recent zette hij tijdelijk een stapje terug, om de fotografie en zijn rol daarbinnen te herontdekken. Tijdens zijn lezing – met live demonstratie – deelt Bert zijn visie op creatieve portretfotografie. Door gebruik te maken van een minimum aan materiaal en middelen maakt Bert meer aandacht vrij voor het beeld en het onderwerp zelf. Wie Bert ooit aan het werk zag wil dit zeker niet missen!

team-image

Nieuw perspectief

Al geruime tijd ligt de passie van Panasonic-ambassadeur Lukas De Groodt in landschap- en travelfotografie. Hier haalt hij zijn inspiratie en energie uit. Hij probeert steeds nieuwe plekken te ontdekken om zo zijn blik naar de wereld te verruimen. Tijdens zijn lezing legt Lukas uit hoe zijn beelden tot stand komen, welk materiaal hij hiervoor gebruikt en geeft hij nog enkele handige tips mee. Al geruime tijd ligt de passie van Panasonic-ambassadeur Lukas De Groodt in landschap- en travelfotografie. Hier haalt hij zijn inspiratie en energie uit. Hij probeert steeds nieuwe plekken te ontdekken om zo zijn blik naar de wereld te verruimen. Tijdens zijn lezing legt Lukas uit hoe zijn beelden tot stand komen, welk materiaal hij hiervoor gebruikt en geeft hij nog enkele handige tips mee.

Locatie

Centraal gelegen en makkelijk bereikbaar

De Photo Inspiration Day wordt dit jaar georganiseerd in BluePoint Antwerpen. Een luxe eventlocatie die gemakkelijk met de auto en het openbaar vervoer te bereiken is. Via deze link kan je het routeplan downloaden.

Gezamenlijk feest

We hebben wat te vieren!

Dit jaar hebben zowel Belgiumdigital als Shoot iets te vieren. Al tien jaar is het de missie van Shoot van elke lezer een betere fotograaf te maken, en al twintig jaar delen de enthousiaste fotoliefhebbers van Belgiumdigital hun passie op hét trefpunt voor digitaal fotograferen. Dat vraagt om een gemeenschappelijk feestje waarin we onze gezamenlijke liefde voor het beeld vieren. Dat doen we graag met jou!

Onze exposanten

Wil je als exposant deelnemen aan dit event? Stuur ons dan een mailtje.